Kapitel 4 – Hvad skal du spille på

REKLAME | MINDST 18 ÅR | SPIL ANSVARLIGT, STOPSPILLET.DK OG 70 22 28 25 | ROFUS.NU

Når man starter med at oddse, plejer det normalt at være fodboldkampe, man sætter sine penge på, da det er det, der har størst interesse og bare det, man ser mest af i fjernsynet. Men hvis du vil have overskud på betting, så skal du nok vælge en helt anden vej end de store fodboldligaer. Jeg siger ikke, det er umuligt at tjene penge på fodboldligaer som Premier League, La Liga, Champions League osv., men betting handler om at vide mest, og man skal have ekstrem gode kontakter og lave et stort arbejde, hvis man skal vide mere end bookmakerne.

Hvis man tager en fodboldkamp i Champions League, så vil TBP fra bookmakerne være omkring 94% normalt. Bookmakeren har sat oddset, fordi han mener, at det svarer til den vinderchance, som et hold/udfald har i kampen. For hver kamp vurderer han, hvor mange procent chance det enkelte udfald skal have. Her er et eksempel på en chancevurdering, og hvordan bookmakeren udregner oddset.

Manchester United – Chelsea 52 – 28 – 20

Altså vurderer han, at Manchester United har 52 % chance for at vinde kampen. Derefter tager han den tilbagebetaling, som bookmakeren arbejder med på denne liga. Hvis vi siger, at den er 94 %, så dividerer han hver af procenterne op i 94 – og får dermed disse odds:

Manchester United – Chelsea 1,80 – 3,35 – 4,70

Og sådan fungerer det med alle odds, som du møder, hvad enten det er på det ene eller det andet. Altid tager oddssætteren sin tilbagebetalingsprocent (typisk mellem 92 og 96 %) og dividerer med sandsynligheden for udfaldet.

Hvis bookmakeren bruger en tilbagebetaling på 94%, så skal du være 6% bedre for, at man i det lange løb skal gå i 0. Og hvis du vil tjene penge, så skal du være 7% eller bedre. Og i sådan en stor sport som fodbold, så er det meget svært at finde oplysninger, der kan gøre en så stor forskel. Det er sjældent, at du som spiller finder ud af, at nøglespillere som Wayne Rooney og Van Persie er skadet fra United, før bookmakerne gør det.

Men hvis du finder en liga, hvor du har en rigtig god viden, så er det bestemt muligt. Det kan være 2. division her i Danmark, hvis du er ude og se mange kampe. Man siger at jo lavere liga man spiller på, jo nemmere er det at lave et overskud. Især hvis man ved, hvad de lokale aviser hedder, for de kommer tit med brugbare oplysninger, som bookmakerne måske ikke helt har fanget.

Et godt råd er, at hvis du skal starte med at spille på fodbold, så vælg 1-2 ligaer, som interesserer dig, og som du har fulgt i et stykke tid, og så spil på dem. Det behøver ikke at være danske ligaer, men kan fx være den tredjebedste engelske liga eller Serie B i Italien.

At odds på en nichesport

Der, hvor du nemmest kan fange bookmakerne på det forkerte ben, er, hvis du er rigtig god til en nichesport. Det kan f. eks være cykling, som vi arbejder med her på 1x2betting.dk eller måske dansk ishockey. Der er dog også masser af andre af muligheder. Vintersport, håndbold og svensk bandy har jeg set folk lave store overskud på.

Når du arbejder med mindre sportsgrene, så vil limits, altså det maksimale beløb, du må spille for på kampen, nogengange være mindre end i fx fodbold. Det er fordi bookmakerne ved, at det er nemmere at skaffe informationer, som de ikke kender til. Det kunne f. eks være en ishockey nyhed fra en lokal avis i Vojens, der sagde, at førstemålmanden i SønderjyskE er skadet, og at en 18-årig målmand får chancen for at stå på mål i kampen mod Herning Blue Fox. Det er en meget vigtig information, når der skal laves en chancevurdering, og der er en god chance for, at du læser det før bookmakerne, hvis du ved, hvor du skal lede henne. For de store aviser skriver sjældent om sådanne nyheder.

REKLAME | MINDST 18 ÅR | SPIL ANSVARLIGT, STOPSPILLET.DK OG 70 22 28 25 | ROFUS.NU BEMÆRK: ALLE TILBUD OG NYHEDER ER KUN GÆLDENDE PÅ DAGEN FOR OPSLAGET, MEDMINDRE ANDET SPECIFIKT ER NÆVNT.

De bedste bettingsystemer til at slå bookmakerne – Sidens indhold er reklamefinansieret, og selv om vi kan stå på mål for indholdet, skal du være opmærksom på, at vi modtager betaling for at henvise spillere til bettingsider. Alt materiale skal derfor opfattes som ANNONCERING! Du skal være mindst 18 år for at spille på online spillesider, og vi opfodrer til ansvarlig spil. Er du i tvivl, bør du kontakt www.ludomani.dk eller søge anden hjælp.